Overgebleven leden The Doors op nieuwe plaat Foo Fighters

Foo-Fighters-2014

Drummer John Densmore en gitarist Robby Krieger, de enige nog levende leden van The Doors, leveren een bijdrage aan het nieuwe Foo Fighters-album Sonic Highways. Op welk nummer de heren te horen zijn is nog niet bekend.

Sonic Highways is het achtste album van de band en bevat, niet geheel toevallig, acht nummers en valt samen met het twintigjarig bestaan van de Amerikaanse formatie. Frontman Dave Grohl wilde iets speciaals doen voor de nieuwe plaat. Daarom heeft hij besloten om elk nummer in een andere stad op te nemen, waarbij samengewerkt werd met een muzikant die de desbetreffende stad representeert. Er is gekozen voor Austin, Chicago, Nashville, Seattle, New Orleans, New York, Washington D.C., en Los Angeles, omdat deze steden een belangrijke invloed hebben gehad op de Amerikaanse muziek. De Doors-leden staan waarschijnlijk voor LA.

Densmore en Krieger zullen daarnaast ook verschijnen in de tv-serie die gekoppeld is aan het album. In acht afleveringen laat Grohl het opnameproces zien in de verschillende steden en met de verschillende gastmuzikanten. De realityserie is vanaf 17 oktober te volgen op HBO.

Naast de twee Doors-leden maken onder anderen ook Rick Nielsen (Cheap Trick), Joe Walsh (The Eagles), Joan Jett, en het New Orleans Preservation Jazz Hall Band hun opwachting op de nieuwe plaat van de Foo Fighters. Het album ligt vanaf 10 november in de winkels.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.