Ozzy Osbourne eerste headliner Graspop 2018

Black Sabbath - live 2013 - featured02

De eerste headliner van de 23ste editie van Graspop is vandaag bekendgemaakt. Ozzy Osbourne zal het metalfestival op zondag 24 juni afsluiten. Het optreden is onderdeel van zijn afscheidstour Farewell World.

In 2016 deed Osbourne Graspop ook al aan samen met Black Sabbath, dat toen afscheid nam van het Belgische publiek. Dit is de zesde keer dat de Brit op het festival in Dessel aanwezig is en hij zal worden vergezeld door oude bekenden van Black Sabbath, pianist Adam Wakeman en drummer Tommy Clufetos, maar ook gitarist Zakk Wylde en bassist Blasko.

De Prince Of Darkness is al bijna vijftig jaar lang een pionier in de muziekwereld, met een plek in de Rock & Roll Hall Of Fame en drie Grammy’s. Maar ook zijn privéleven werd begin vorige eeuw met ons gedeeld in het tv-programma The Osbournes. Zijn laatste tour zal waarschijnlijk nog tot en met 2020 duren, maar Osbourne is niet van plan om daarna met pensioen te gaan: “Dit is zeker mijn laatste wereldtour, maar ik sluit niet uit dat ik hier en daar nog wat concerten optredens ga doen.”

De kaartverkoop voor Graspop Metal Meeting start zaterdag 18 november om 10:00 uur.

Foto: Willem Schalekamp
Black Sabbath in Ziggo Dome, 28 november 2013

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.