In memoriam: Little Feat-gitarist Paul Barrere (1948–2019)

Gitarist Paul Barrere is afgelopen zaterdag op 71-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van leverkanker. De muzikant werd vooral bekend als gitarist van rockband Little Feat.

Barrere overleed in een ziekenhuis in Los Angeles na een vier jaar lange strijd tegen leverkanker. Het nieuws werd bekendgemaakt door de overige leden van de groep: Bill Payne, Sam Clayton, Fred Tackett, Kenny Gradney, and Gabe Ford. Op hun website melden zij: “Hij beloofde naar zijn dokter te luisteren, weer in vorm te komen en te rocken op het strand bij onze jaarlijkse bijeenkomst in Jamaica in januari 2020. ‘Tot dan’, schreef hij, ‘hou je ‘sailin’ shoes’ dichtbij… Als ik mijn zin krijg, ga je ze nodig hebben!’.”

De heren sluiten het bericht af met de volgende boodschap: “Paul, zeil naar de volgende plek van jouw reis met onze aanhoudende liefde voor het leven dat altijd toegewijd is aan de muziek. We zijn dankbaar voor de tijd die we samen hadden.”

Barrere’s muzikale carrière begon in 1972 toen hij zich aansloot bij de band Little Feat, opgericht in 1969 door Lowell George en Bill Payne. George overleed in 1979, maar Barrere en de andere overgebleven leden brachten de groep opnieuw bijeen en waren tot op heden nog actief. Door de jaren heen schreef Barrere meerdere nummers voor de band, waaronder Skin It Back (1974), All That You Dream (1975) en Down On The Farm (1979). De gitarist speelde een variatie aan genres, waaronder blues, rock, jazz en cajun. Ook maakte hij deel uit van een akoestisch duo met Tackett en werkte hij samen met artiesten als Bob Dylan, Jack Bruce en Phil Lesh.

Foto: Laurens van Houten

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.