Paul McCartney en Neil Young spelen Beatles-songs tijdens Desert Trip

IMG_0901_Paul_McCartney_1_WB_900

Zes legendarische rockacts traden afgelopen weekend op tijdens het Amerikaanse festival Desert Trip, onder wie Paul McCartney en Neil Young. De twee muziekveteranen deelden zaterdag ook nog even het podium om twee Beatles-songs ten gehore te brengen, waarvan er één nooit eerder live gespeeld werd.

Desert Trip vond plaats in Indio, Californië. Op vrijdag maakten The Rolling Stones en Bob Dylan hun opwachting, gisteren sloten Roger Waters en The Who het driedaagse festival af. Afgelopen zaterdag was het de beurt aan Neil Young en Paul McCartney. Tijdens de set van die laatste stonden de twee legendarische muzikanten ook samen op het podium voor de Beatles-klassieker A Day In The Life en een minder voor de hand liggend nummer: Why Don’t We Do In The Road? De song, bekend van het revolutionaire ‘White Album’, werd voor het eerst live uitgevoerd door McCartney.

McCartney en Young kennen elkaar al langer. Sterker nog, A Day In The Life werd in 2009 al eens door het tweetal uitgevoerd. Ook gaf Young de inhuldigingsspeech toen Sir Paul in 1999 een plek kreeg in de Rock & Roll Hall Of Fame. Overigens waren zij niet de enigen die tijdens Desert Trip songs van The Beatles speelden: The Rolling Stones verraste vrijdag met een cover van Come Together.

Desert Trip, dat de bijnaam ‘Oldchella’ kreeg, vindt komend weekend nogmaals plaats op dezelfde locatie. Van vrijdag tot en met zondag betreden dezelfde zes artiesten weer het podium.

Foto: Mitchell Giebels
Paul McCartney in de Ziggo Dome, 7 juni 2015

1 Reactie

  1. Wilco 12 oktober 2016 Reageer

    Ik dacht ook al, die 2 met dat nummer Live heb ik toch ooit eerder gezien?
    Neil Young & Paul McCartney – A Day In The Life – Live From Hyde Park | June 2009.

    Later nog stond Neil ook op Glastonbury.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.