Paul McCartney in mei naar Goffertpark

Paul McCartney komt op vrijdag 29 mei naar Goffertpark, Nijmegen. De show maakt deel uit van zijn Freshen Up-tour, waarmee de muzikant sinds september 2018 de wereld over reist.

Afgelopen zondag plaatste concertorganisator Mojo een video waarin werd gehint naar de komst van de legendarische zanger. Vandaag is het optreden bevestigd. Het is de eerste keer dat McCartney in Goffertpark optreedt. Op de site van Mojo vertelt hij: “Dit is mijn eerste bezoek aan Nijmegen en ik heb er goede dingen over gehoord. Het is altijd bijzonder om op te treden in steden waar we nooit zijn geweest.” McCartney was in 2016 voor het laatst in Nederland, als afsluiter van Pinkpop.

Het optreden in 2020 zal zo’n drie uur duren en bevat muziek uit het oeuvre van The Beatles, Wings en McCartney solo. De inmiddels 77-jarige muzikant wordt begeleid door de band waarmee hij al vijftien jaar speelt, bestaande uit toetsenist Paul Wickens, drummer Abe Laboriel Jr., bassist Brian Ray en gitarist Rusty Anderson. “We hebben onze show opgefrist sinds ons laatste bezoek aan Nederland en we kijken ernaar uit om enkele nieuwe nummers van het laatste album te spelen, naast de nummers die we altijd graag brengen”, meldt de zanger.

Door de jaren heen won de muzikant achttien Grammy Awards. In 1997 werd McCartney tot ridder geslagen en sinds 2018 maakt hij deel uit van de Orde Van De Broeders Van De Eer.

De kaartverkoop start vrijdag 29 november om 10.00 uur.

Foto: Mitchell Giebels
Paul McCartney in de Ziggo Dome, 7 juni 2015

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.