Paul Simon in juli naar de Ziggo Dome

Paul Simon kondigde onlangs aan te stoppen met toeren, maar niet voordat hij nog één keer eropuit gaat. Als onderdeel van Homeward Bound – The Farewell Tour geeft de invloedrijke singer-songwriter op zaterdag 7 juli een concert in de Ziggo Dome.

Simon maakte vorige week bekend dat hij op 15 juli zijn allerlaatste optreden geeft in het Londense Hyde Park, bijgestaan door de bevriende muzikanten James Taylor en Bonnie Raitt. Deze show is tevens de afsluiter van het British Summer Time Festival. Kort na de release van zijn meest recente album Stranger To Stranger liet de helft van het legendarische duo Simon & Garfunkel al doorschemeren dat hij een punt achter zijn muzikale carrière wilde zetten. “Showbizz interesseert me niet meer zo. Ik ga kijken wat er gebeurt als ik het loslaat.” In een persbericht voegt Simon toe dat de dood van zijn gitarist Vincent N’guini afgelopen december en het vele reizen hebben bijgedragen aan zijn beslissing om te stoppen met toeren.

In oktober 2016, tijdens de tour ter promotie van Stranger To Stranger, stond Paul Simon ook al in de Ziggo Dome. De kaartverkoop voor de volgende – en dus laatste – show in de Amsterdamse zaal start aanstaande vrijdag om 11.00 uur.

Foto: Luuk Denekamp
Paul Simon in Ziggo Dome, 18 juli 2012

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.