Pearl Jam naar Pinkpop, Ziggo Dome en Rock Werchter

Pearl Jam

Na Foo Fighters en Bruno Mars is vandaag de derde headliner van Pinkpop 2018 aangekondigd: Pearl Jam mag de eerste dag van het festival afsluiten! En er zijn volgend jaar meer kansen om de band live te zien, want Eddie Vedder en de zijnen komen op 12 juni ook naar de Ziggo Dome en zijn bevestigd voor het Belgische Rock Werchter.

In 2000 stond Pearl Jam voor het laatst op Pinkpop. De groep uit Seattle heeft natuurlijk een bijzondere band met het festival in Landgraaf, want het optreden dat de mannen er in 1992 gaven is inmiddels legendarisch – mede dankzij de sprong van zanger Eddie Vedder vanaf de televisiekraan. Met de bevestiging van Pearl Jam zijn de drie headliners van Pinkpop inmiddels bekend: Foo Fighters sluit op zaterdag 16 juni af en op de laatste dag is zanger Bruno Mars te zien tijdens de 49ste editie van het festival. Kaarten zijn vanaf 24 februari verkrijgbaar.

Voorafgaand aan het optreden op Pinkpop staat Pearl Jam op 12 juni ook in de Ziggo Dome, Amsterdam. Over het concert van de band in dezelfde zaal in juni 2014 schreef Lust For Life: “Als Pearl Jam in Nederland staat, gebeurt er altijd iets. Sprongen van camera-zwenkarmen, shows die maar niet stoppen, speciale setlists: de grungeband uit Seattle heeft een speciale band met ons land. In de Ziggo Dome trapte de band gisteravond zijn Europese tournee af en hoewel het begin misschien wat weifelend was, lukte het de band door hard te werken en een flinke dosis passie de zaal in vuur en vlam te zetten.” De kaartverkoop voor de volgende Ziggo Dome-show start op vrijdag 8 december.

Een maand na de Nederlandse shows staat Pearl Jam ook nog op Rock Werchter, dat van 5 tot 8 juli plaatsvindt en waar verder grote namen als Queens Of The Stone Age, Gorillaz en Nick Cave & The Bad Seeds acte de présence geven.

Foto’s: Willem Schalekamp
Pearl Jam in de Ziggo Dome, 16 juni 2014

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.