Pearl Jam, Yes en ELO krijgen plek in Rock & Roll Hall Of Fame

Pearl Jam

De namen van de artiesten die volgend jaar een plek krijgen in de Rock & Roll Hall Of Fame zijn bekendgemaakt. Onder andere Pearl Jam, Yes, Electric Light Orchestra en Joan Baez worden in april geëerd tijdens de inhuldigingsceremonie.

Naast de vier hierboven genoemde acts worden ook Journey (bekend van hits als Don’t Stop Believin’) en rapper Tupac Shakur ingehuldigd, terwijl Nile Rodgers van Chic de prijs voor ‘musical excellence’ in ontvangst mag nemen. De progrockers van Yes waren dit jaar voor de derde keer genomineerd, maar nu komt de band dan eindelijk in de Hall Of Fame. Gitarist Steve Howe zegt daarover tegen Rolling Stone: “Ik vind het niet erg dat we er zo lang op hebben moeten wachten. Ik denk dat dit gewoon het juiste moment is.” Het is nog niet bekend of er bij de inhuldiging een reünie gaat plaatsvinden met Jon Anderson en Rick Wakeman, die al jaren geen deel meer uitmaken van Yes.

Ook folkzangeres Joan Baez zegt vereerd te zijn met haar plek in de Rock & Roll Hall Of Fame, hoewel het nieuws voor haar wel als een grote verrassing kwam. “Ik heb mezelf nooit als een rock & roll-artiest gezien. Maar als een van de mensen uit de folkmuziek die de rockrevolutie van de sixties beïnvloedde, ben ik trots dat sommige van de nummers die ik zong hun weg hebben gevonden naar het rocklexicon”, aldus de 75-jarige muzikante tegen Rolling Stone.

De inhuldigingsceremonie vindt op 7 april plaats in New York. Eerder dit jaar kregen onder andere Deep Purple, Steve Miller, Cheap Trick en Chicago een plek in de Hall Of Fame.

Foto: Willem Schalekamp
Pearl Jam in de Ziggo Dome, 16 juni 2014

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.