Red Hot Chili Peppers in november naar Ziggo Dome

_MG_2640_Red_Hot_Chili_Peppers_Pinkpop_Mitchell_Giebels_WB_900

Na het optreden op de eerste dag van Pinkpop vorige maand keert Red Hot Chili Peppers op dinsdag 8 november terug naar Nederland voor een show in de Ziggo Dome. De kaartverkoop start woensdag 6 juli om 10.00 uur.

Het concert in de Amsterdamse zaal staat deels in het teken van de onlangs verschenen plaat The Getaway, die in de Nederlandse albumlijst op nummer 1 terechtkwam. Songs daarvan kwamen ook al aan bod toen Red Hot Chili Peppers op 10 juni de eerste dag van Pinkpop mocht afsluiten. Over dat optreden schreef Lust For Life: “De grootmeesters van de funkrock mogen dan al dik drie decennia bezig zijn, energieker krijg je bands niet zo snel. En dat slaat over op het publiek. Wat wil je ook, als je je set kunt openen met Can’t Stop, Dani California en Scar Tissue: songs die in het collectieve geheugen van zowel de oude als jonge fans zitten.”

Het is voor het eerst in vier jaar dat Red Hot Chili Peppers een eigen concert in Nederland geeft. Op 28 juni 2012 stonden de Amerikaanse funkrockers in het Goffertpark in Nijmegen.

Foto’s: Mitchell Giebels
Red Hot Chili Peppers op Pinkpop 2016, 10 juni 2016

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.