Phil Collins brengt soloplaten opnieuw uit

Phil Collins

De acht soloalbums die Phil Collins buiten Genesis maakte, van debuut Face Value (1981) tot en met de soulcoversplaat Going Back (2010), worden geremastered en opnieuw uitgebracht. De eerste luxe heruitgaven staan gepland voor de komende herfst.

Hoewel Collins al eerder zonder zijn collega’s van Genesis actief was – hij speelde in de jaren zeventig immers ook bij de fusiongroep Brand X – markeerde Face Value in 1981 de start van ’s mans solocarrière. Van die plaat werd onder meer de hit In The Air Tonight getrokken en zoals we allemaal weten, volgden nog vele succesvolle singles en albums. Naast het debuut komen ook Hello, I Must Be Going! (1982), No Jacket Required (1985), …But Seriously (1989), Both Sides (1993), Dance Into The Light (1996), Testify (2002) en Going Back (2010) uit in een nieuw jasje via Warner Music Group. De releasedatum van elke plaat of details over bonusmateriaal zijn nog niet onthuld.

Eind 2013 maakte de Britse sterzanger bekend weer muziek te willen maken, nadat hij enkele jaren daarvoor had aangekondigd te stoppen. Vanwege een beschadiging aan zijn wervelkolom en zenuwletsel zou hij niet meer kunnen drummen. Collins vertelde aan Duitse media echter toch weer aan de slag te willen en zelfs een Genesis–reünie te overwegen. Die hereniging met Peter Gabriel, Steve Hackett, Mike Rutherford en Tony Banks vond vorig jaar plaats, maar het bleef slechts bij gezamenlijke interviews voor de documentaire Together And Apart.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.