Pretty Things brengt nieuwe liveopname uit met David Gilmour

Pink Floyds David Gilmour is te horen op een nieuwe liveopname van Pretty Things uit 2018. De artiesten spelen het nummer She Says Good Morning van het album S.F. Sorrow uit 1968.

De song komt van de Pretty Things-boxset The Final Bow, die in het teken staat van het 55-jarig jubileum en het einde van de band. De opnames werden gemaakt tijdens de laatste show van de band in december 2018 bij The O2 in Londen. Gilmour en Van Morrison deden mee tijdens het optreden. De Pink Floyd-gitarist is ook te horen in de nummers Cries From The Midnight Circus en L.S.D. The Final Bow is het laatste werk van de band en bevat drie sets met daarop zijn grootste tracks door de jaren heen.

Frontman Phil May noemt de boxset en show een ongeëvenaard eerbetoon aan Pretty Things. “Dat we het op beeld en geluid hebben opgenomen met onze goede, oude vrienden David Gilmour en Van Morrison naast ons, en dat The O2 was uitverkocht door onze vrienden, oud en nieuw, jong en oud, en de mensen waarvoor we het hebben gedaan en die het mogelijk hebben gemaakt, is de kers op de taart.” Over het einde van de band vertelde de zanger het volgende: “Na 55 jaar is afscheid nemen van Pretty Things een emotioneel einde en een groot verlies, voor de gehele band en onze manager.”

Pretty Things was een Engelse rockgroep die actief was van 1963 tot 2018. Ten tijde van het einde bestond de line-up uit May, Dick Taylor, Frank Holland, Jack Greenwood en George Woosey. Door de jaren heen scoorde de band hits met nummers als Don’t Bring Me Down (1964), Road Runner (1965) en Cry To Me (1965).

Beluister de opname van She Says Good Morning hieronder.

Foto: Mitchell Giebels

1 Reactie

  1. Goaitsen 4 november 2019 Reageer

    “Door de jaren heen scoorde de band hits met nummers als Don’t Bring Me Down (1964), Road Runner (1965) en Cry To Me (1965).”
    Hoezo door de jaren heen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.