Prince brengt binnenkort nieuw album HITNRUN uit

Prince

Prince, die in september vorig jaar twee platen tegelijk uitbracht, heeft volgens zijn band 3rdEyeGirl het volgende album al klaarliggen. De dames omschrijven het nieuwe werkstuk HITNRUN als ‘superexperimenteel’.

HITNRUN zou volgens 3rdEyeGirl, bestaande uit Ida Nielsen, Hannah Ford Welton en Donna Grantis, ‘binnenkort’ moeten verschijnen. De band sprak met de BBC over het 38ste studioalbum van Prince, waarvan de songs mede geschreven werden door Weltons echtgenoot Joshua. Het eerder deze maand al online verschenen lied Hardrocklover – hieronder te beluisteren – blijkt de eerste single van HITNRUN. Andere reeds aangekondigde tracks zijn het ten tijde van Diamonds And Pearls (1991) geschreven 1,000 Hugs And Kisses en een heropname van This Could Be Us, dat ook al op het vorig jaar uitgebrachte Art Official Age stond.

3rdEyeGirl vertelt de BBC over de nieuwe songs: “Dit album is voor de superhardcore Prince-fans die elk nummer kennen dat hij ooit opnam – wij noemen ze ‘The Purple Collective’ of ‘The Purple Army’. Het is superfunky en een heel vreemde plaat met een heleboel experimentele geluiden. Het heeft de ene hit na de andere en is bedoeld voor de fans die graag horen wat Prince te zeggen heeft en niet alleen maar de klassieke Purple Rain Prince-sound willen.”

Op 30 september vorig jaar bracht Prince zijn twee albums Art Official Age en Plectrumelectrum uit. Eerder in 2014, op 25 mei, gaf de veelzijdige muzikant een concert in de Ziggo Dome in Amsterdam.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.