Prince (57) overleden

Prince

Na onder anderen David Bowie en Glenn Frey is de wereld weer een popicoon armer: Prince Rogers Nelson is op 57-jarige leeftijd overleden. De legendarische zanger/gitarist werd dood aangetroffen in zijn huis op landgoed Paisley Park in Minneapolis. Het nieuws werd bevestigd door zijn management, dat eraan toevoegde dat de artiest al enkele weken aan griep leed.

De doodsoorzaak is nog niet bekend, maar eerder deze maand werd de zanger nog opgenomen in het ziekenhuis wegens een medische noodsituatie. Entertainmentwebsite TMZ meldt dat Prince daar toen behandeld werd omdat hij een overdosis drugs zou hebben genomen. De muzikant zou het ziekenhuis na enkele uren weer verlaten hebben, omdat er geen privékamer beschikbaar was. Volgens bronnen van TMZ zag hij er niet goed uit toen hij vertrok. Toch gaf Prince een dag later nog een concert in Amerika en verzekerde hij het publiek dat het goed met hem ging.

Sinds zijn debuut For You in 1978 bracht de gitarist zo’n vijftig albums uit. Zijn meest geroemde werken zijn Dirty Mind (1980), Purple Rain (1984) en Sign “☮” the Times (1987). De veelzijdige superster omarmde in zijn carrière vele verschillende muziekstijlen en scoorde ook in Nederland tientallen hits, waaronder 1999, When Doves Cry, Purple Rain, Raspberry Beret, Kiss en The Most Beautiful Girl In The World. Vorig jaar bracht Prince nog twee nieuwe studioalbums uit: HITnRUN Phase One en HITnRUN Phase Two.

Prince werd gerespecteerd door vele beroemde vakgenoten en een groot aantal daarvan heeft de legende inmiddels geëerd via social media. Zo schrijft Mick Jagger op Twitter: “Prince was een revolutionaire artiest, een geweldige man en componist. Een unieke tekstschrijver en een verbluffende gitarist. Zijn talent kende geen grenzen. Hij was een van de meest unieke en opwindende artiesten van de afgelopen dertig jaar.”

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.