Queen brengt snelle versie van We Will Rock You uit

Queen-02

Van de zeldzame snelle uitvoering van We Will Rock You is nu een studioversie te beluisteren. Queen heeft het nummer beschikbaar gesteld om te streamen als voorproefje van Queen On Air: The Complete BBC Radio Sessions, dat op 4 november zal verschijnen.

Naast de snelle versie van We Will Rock You zal Queen On Air vierentwintig opnames van de groep bevatten die gemaakt zijn in de periode van februari 1973 tot oktober 1977. Zo ook een andere uitvoering van Keep Yourself Alive. De plaat is verkrijgbaar in een 2cd- en een 3lp-set. De Deluxe Edition bestaat uit maar liefst zes cd’s met extra’s als radio-interviews, verschillende live-opnames en zeldzame kiekjes van de band.

Met de plaat Sheer Heart Attack brak Queen in 1974 door in eigen land en boekte de band, die een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan o.a. de huidige rockscene en het heavy metal-genre, internationaal succes. De legendarische rockformatie is vooral bekend van hits als Bohemian Rhapsody, We Are The Champions en We Will Rock You. Sinds voormalig frontman Freddie Mercury in 1991 stierf aan de gevolgen van aids, treden gitarist Brian May en drummer Roger Taylor nog samen op als Queen. Bassist John Deacon is sinds 1997 met pensioen.

Beluister hier onder de snelle versie van We Will Rock You.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.