Queen komt met jubileum-boxset News Of The World

Queen-02

Queen brengt in november een speciale boxset uit voor het veertigjarig jubileum van het album News Of The World, dat in 1977 verscheen. De set bevat onder anderen nooit eerder uitgebrachte live opnames voor de BBC.

Met de hits We Will Rock You en We Are The Champions bestormde Queen met het zesde studioalbum de Nederlandse Album Top 100 en stonden de heren een aantal weken op de eerste plaats. Nu, veertig jaar later, viert Queen het jubileum door deze boxset uit te brengen met drie cd’s, een lp en een nooit eerder uitgebrachte documentaire. De Raw Sessions-cd zal volgens de band zelf voor de fans het meest intrigerend zijn. De cd bevat experimenten met verschillende leadzangers en instrumenten. Waar Brian May zijn nummer All Dead, All Dead op de originele plaat zelf zong, staat er op deze cd een versie met Freddie Mercury die nooit eerder is uitgebracht. Naast de drie cd’s bevat het pakket ook een analoge re-cut van de originele lp.

De set is compleet met de uur durende documentaire Queen: The American Dream. De Britse radio-dj en presentator Bob Harris volgde de band in 1977 tijdens hun News Of The World-tour door de Verenigde Staten. In de documentaire wordt onder anderen het ontstaan van We Are The Champions en We Will Rock You laten zien, beide nummers kregen in 2008 een plek in The Grammy Hall of Fame.

Queen geeft op 13 november samen met Adam Lambert een concert in de Ziggo Dome in Amsterdam.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.