Queens Of The Stone Age begint dit jaar met opnames nieuw album

Queens Of The Stone Age

Queens Of The Stone Age wil voor het einde van dit jaar beginnen met de opnames van een nieuw album. Volgens gitarist Troy Van Leeuwen wordt de opvolger van …Like Clockwork ‘simpeler’ dan die succesvolle plaat uit 2013.

Eerder kondigde frontman Josh Homme al aan dat het volgende QOTSA-album wordt ingespeeld door dezelfde bandbezetting die …Like Clockwork opnam, met verder Van Leeuwen, toetsenist Dean Fertita, bassist Michael Shuman en drummer Jon Theodore – al speelde die laatste toen op slechts één track mee. In een podcast-interview van 2 Hours With Matt Pinfield zegt Van Leeuwen: “We praten al over de volgende Queens-plaat. Er zijn tientallen ideeën en we gaan voor het einde van het jaar al iets opnemen.”

Ook verklapt de gitarist dat de komende langspeler net iets anders wordt dan …Like Clockwork. “Dat was een belangrijk album voor ons, omdat het de moeilijkste plaat was om te maken. En dat willen we niet nog eens zo doen. Ik denk dat we het allemaal wat simpeler willen houden.”

De afgelopen tijd toerden Homme en Van Leeuwen met levende legende Iggy Pop, waarbij in mei de Heineken Music Hall werd aangedaan. Lees hier ons verslag van die avond.

Foto: Willem Schalekamp
Queens Of The Stone Age in de Ziggo Dome, 26 november 2013

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.