Radiohead headliner van Best Kept Secret 2017

Radiohead---Live-2012---02

Best Kept Secret heeft het goed voor elkaar: Radiohead prijkt als headliner op het festival en is daarmee de eerste naam die bekend is. De Engelse rockformatie zal het slotakkoord verzorgen op zondag 18 juni 2017. 

Al sinds 2013 staat de band bovenaan het verlanglijstje van de festivalbezoekers. Directeur Robert Swarts kan zijn geluk niet op: “We zijn ontzettend trots en dankbaar dat we deze publiekswens kunnen laten uitkomen. Een mooiere bekroning op vijf jaar Best Kept Secret kunnen we niet wensen.” Ondanks dat het festival zo’n grote naam binnenhaalt, zal het net als vorig jaar 25.000 tickets beschikbaar stellen. “We hebben het afgelopen jaar een flinke publieksgroei doorgemaakt. We kiezen er bewust voor om op dit niveau te handhaven en niet verder door te groeien. Met deze capaciteit kunnen we de intieme sfeer waar Best Kept Secret inmiddels om bekendstaat voldoende waarborgen, maar het biedt ons ook de mogelijkheid om een sterk en onderscheidend muzikaal programma neer te zetten. De komst van Radiohead is daar het ultieme bewijs van.”

De negende studioplaat A Moon Shaped Pool bezorgde de band van Thom Yorke goede kritieken. Verder is Radiohead bekend van hits als Creep en Karma Police. De show op Best Kept Secret kenmerkt de eerste keer sinds Pinkpop 2001 dat de band op Nederlandse festivalgrond staat. Gitarist Johnny Greenwood opende vorig jaar wel al op het hoofdpodium van Best Kept Secret.

Ondanks dat de capaciteit hetzelfde blijft, gaat de prijs voor een weekendticket wel omhoog van 147,50 naar 170 euro. Kaarten zijn vanaf 19 november te verkrijgen via de website van het festival en eventim.nl.

Foto: Luuk Denekamp
Radiohead in de Ziggo Dome, 14 oktober 2012

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.