Red Hot Chili Peppers en Rammstein bevestigd voor Pinkpop 2016

Red Hot Chili Peppers - Live 2011 Ahoy

De eerste namen voor Pinkpop 2016 zijn bekendgemaakt! Tijdens de 47ste editie behoren Red Hot Chili Peppers en Rammstein tot de headliners. Het festival vindt plaats op 10, 11 en 12 juni.

Het is al weer een tijdje geleden dat er voor het laatst een nieuw studioalbum van de zojuist bevestigde headliners verschenen is, maar beide bands hebben inmiddels genoeg rockklassiekers op hun naam staan en zijn nog altijd populaire live-acts. De Amerikaanse succesformatie Red Hot Chili Peppers stond in 2006 ook al op een uitverkocht Pinkpop en de Duitse industrial metalband Rammstein keert voor het eerst in zes jaar terug naar het festival in Landgraaf.

Vorig jaar waren Muse, Robbie Williams en Foo Fighters gepland als headliners, maar die laatste kon vanwege een beenbreuk bij frontman Dave Grohl niet optreden. In plaats daarvan werd Pharrell Williams naar voren geschoven als afsluiter van Pinkpop 2015. De kaartverkoop voor de volgende editie start op zaterdag 20 februari 2016. Drie dagen daarvoor vindt de perspresentatie met de bekendmaking van het volledige programma plaats in Paradiso, Amsterdam.

Foto: Peter de Jong
Red Hot Chili Peppers in Ahoy, oktober 2011

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.