Renaissance-gitarist Michael Dunford overleden

Michael DunfordMichael Dunford, gitarist van de progressieve rockband Renaissance, is dinsdag overleden.

Dunford kreeg maandagavond een hersenbloeding bij hem thuis in Surrey, Engeland. Hij werd overgebracht naar een ziekenhuis, waar hij de volgende dag in het bijzijn van zijn familie stierf.

Michael Dunford zat voordat hij Renaissance kwam versterken in de band Nashville Teens, na zijn vertrek in Engeland succesvol met een cover van Tobacco Road. Vanaf 1970 speelde Dunford bij Renaissance, een progressieve rock- en folkband. Hij was mede verantwoordelijk voor de composities op de drie meest geprezen platen van de band: Ashes Are Burning (1973), Turn Of The Cards (1974) en Scheherazade And Other Stories (1975). In 1978 scoorde Renaissance zelfs nog een Britse top 10-hit met de single Northern Lights, waaraan Dunford wederom heeft meegeschreven. Later bracht de gitarist/componist ook albums uit onder de naam Michael Dunford’s Renaissance.

Na Tuscany (2001) verscheen er geen nieuw werk meer van Renaissance, maar deze herfst werden de opnames voltooid voor een nieuwe studioplaat onder de titel Grandine il Vento. De band had onlangs een Amerikaanse tour afgerond.

Michael Dunford laat zijn vrouw Clare, twee zoons en een zus na.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.