Richie Sambora komt naar 013

nieuwweb_richiesambora

Richie Sambora, die vooral bekendheid verwierf als gitarist van Bon Jovi, geeft op dinsdag 17 juni een optreden in 013, Tilburg. Hij heeft inmiddels ook drie soloplaten op zijn naam staan waarop hij meer de richting van de blues ingaat. Tijdens het concert zal hij vooral nummers daarvan spelen. De Australische gitariste Orianthi is die avond zijn speciale gast.

Sambora leerde Jon Bongiovi kennen in het begin van de jaren tachtig, nadat hij tevergeefs een auditie had gedaan bij Kiss. Al snel bloeide er een vriendschap tussen de twee op en nam Sambora de plek van Dave Sabo als gitarist van de band in. Samen met Bongiovi schreef Sambora het merendeel van de liedjes van de band. Hun grootste succes was het album Slippery When Wet uit 1986, waarvan er meer dan 28 miljoen zijn verkocht.

Bon Jovi lastte in 1988 een pauze in van vier jaar. In die tijd nam Sambora zijn eerste soloplaat Stranger In This Town op. Eric Clapton, Samboras persoonlijke held, speelde er een nummer op mee. Zijn tweede album, Undiscovered Soul stamt uit 1998. Aftermath Of Lowdown, zijn meest recente werk, volgde in 2012.

De show is de enige van Sambora in Nederland. Tickets kosten 35 euro en zijn verkrijgbaar vanaf zaterdag 12 april.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.