Ringo Starr & His All Starr Band naar Holland International Blues Festival

Ringo Starr

Ex-Beatle Ringo Starr komt komende zomer naar het Holland International Blues Festival in Grolloo. De drummer treedt met zijn band vol grote namen op 8 juni op.

De band werd in 1989 opgericht door producer David Fishof, die eerder de reünietour van The Monkees produceerde. Sinds die tijd heeft Starr met twaalf verschillende variaties van de band gespeeld, altijd met muzikanten van grote namen als Eagles, The Who en Cream. Ringo Starr speelde een keer eerder met een andere formatie van de All Starr band in Nederland. Hij deed in 2011 Bospop in Weert aan.

Ringo neemt Steve Lukather, Gregg Rolie, Graham Gouldman, Colin Hay, Warren Ham en Greg Bissonnette mee naar het bluesfestival in Grolloo. Steve Lukather was leadgitarist en later ook leadzanger van Toto en won met de band drie Grammy’s. Tegen die tijd had Gregg Rolie al naam gemaakt als leadzanger en toetsenist bij Santana, waarna hij een paar jaar later samen met ex-Santana-gitarist Neal Schon overstapte naar de band die later Journey zou worden. 10CC’s Graham Gouldman speelt ook bij de All Starr Band basgitaar. Bij 10CC schreef hij mee aan hits als The Wall Street Shuffle en Dreadlock Holiday. Gitarist Colin Hay richtte in 1978 samen met Ron Strykert Men At Work op, waarmee hij drie albums uitbracht. Warren Ham kennen we vooral van zijn tours met Kansas en Toto, voor wie hij onder meer de saxofoon bespeelde. Drummer Greg Bissonnette is te horen op Santana’s album Supernatural en speelde eerder al met Steve Lukather in een Jazzclub in Los Angeles.

Eerder bevestigde namen voor het Holland International Blues Festival zijn onder anderen Joe Bonamassa en Walter Trout. De kaartverkoop is inmiddels gestart.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.