Robert Plant brengt nieuw album Carry Fire uit in oktober

DSC_2539

Nadat hij zijn fans enkele dagen in spanning hield met korte teasers op zijn website en social media heeft Robert Plant dan eindelijk zijn nieuwe album aangekondigd. Carry Fire, wederom een samenwerking met de band The Sensational Space Shifters, verschijnt op 13 oktober.

Carry Fire is het elfde soloalbum van Plant en de opvolger van Lullaby… And The Ceaseless Roar (2014), dat de voormalige Led Zeppelin-zanger ook al maakte met hulp van The Sensational Space Shifters. Op de komende plaat is een gastrol weggelegd voor Pretenders-zangeres Chrissie Hynde. Zij zingt mee in een cover van het nummer Bluebirds Over The Mountain, bekend van onder meer The Beach Boys en Richie Valens. Korte fragmenten van het album kun je beluisteren op Plants website.

De zanger gaat ook weer toeren, maar tot nu toe zijn er nog geen concerten in Nederland aangekondigd. Het meest recente optreden van Plant in Nederland was tijdens Pinkpop 2014. Later dat jaar vertelde hij in een uitgebreid interview met Lust For Life: “Ik ben een rockhoer, verslaafd aan de hectiek en de chaos van het tourleven. Ook sta ik nog altijd graag op het podium en kick ik op de reacties van het publiek. Ik kan daar niet zonder.”

Foto: Luuk Denekamp
Robert Plant op Pinkpop, 8 juni 2014

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.