Roger Taylor, Joe Walsh en anderen op nieuw album van Foo Fighter Taylor Hawkins

Negen jaar na de vorige release brengt Foo Fighters-drummer Taylor Hawkins op 8 november een nieuwe plaat uit met The Coattail Riders. Op het album staan meerdere samenwerkingen met bekende muzikanten.

Get The Money is het derde album van de rockformatie. De plaat bestaat uit tien nummers met gastoptredens van onder anderen Dave Grohl, Pat Smear, Roger Taylor en Joe Walsh. Deze combinatie van muzikanten resulteert in een album met elementen van zowel klassieke als progressieve rock en glamrock.

Taylor Hawkins And The Coattail Riders werd in 2004 opgericht door Taylor Hawkins. De andere leden zijn Chris Chaney, Gannin Arnold en Nate Wood. Hawkins speelt in deze band niet alleen de drums, maar verzorgt ook de zang. In 2006 bracht de rockformatie zijn titelloze debuutalbum uit, gevolgd door de tweede plaat Red Light Fever in 2010, waarop wederom samenwerkingen te horen zijn, met onder anderen Brian May, Roger Taylor, Dave Grohl en Elliot Easton.

De 47-jarige Hawkins begon zijn carrière in 1994 als drummer voor Alanis Morissette. In 1997 kwam hij bij Foo Fighters. Af en toe neemt de veelzijdige muzikant ook bij die groep zang- en gitaarpartijen voor zijn rekening. Met Foo Fighters behaalde Hawkins meerdere successen. Naast zijn werk in deze band en Taylor Hawkins And The Coattail Riders maakt hij ook deel uit van een The Police-coverband.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.