Roger Waters brengt soloplaat Amused To Death opnieuw uit

Waters Amused

Roger Waters brengt zijn soloplaat Amused To Death op 24 juli opnieuw uit op cd en vinyl. Ook verschijnt een cd/bluray-set met een 5.1 surround mix van het beroemde conceptalbum uit 1992.

Amused To Death was het derde soloalbum van de voormalige Pink Floyd-muzikant. Waters uitte in de teksten – waarvoor hij zich voor een groot deel liet inspireren door het boek Amusing Ourselves To Death van Neil Postman – kritiek op de manier waarop televisie het leven van mensen beheerst. Een aantal beroemde gastmuzikanten hielp de zanger/bassist een handje tijdens de opnames, onder wie Jeff Beck, Don Henley (Eagles), Steve Lukather (Toto) en Rita Coolidge.

Met top 10-noteringen in de Britse en Nederlandse albumcharts was Amused To Death redelijk succesvol, maar volgens Waters zelf kreeg de ambitieuze plaat destijds niet genoeg waardering. “Ik ben blij dat ze Amused To Death opnieuw uitbrengen, want het album kreeg 23 jaar geleden niet de aandacht die het verdiende”, meldt hij in de promovideo hieronder. “Daarnaast is er nu een soort heropleving van vinyl.” Ook vertelt de inmiddels 71-jarige Waters: “Het meeste van wat ik twintig jaar geleden te zeggen had, heeft helaas ook betrekking op het heden en is misschien zelfs relevanter voor onze positie als mensheid in 2015 dan in 1992.”

Naast de standaard cd-versie en de dubbelaar met een blu-ray is Amused To Death vanaf juli ook verkrijgbaar als hi-res download en dubbel-lp.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.