Roger Waters deelt nieuwe videoclip van What God Wants

Roger Waters Gelredome2

Roger Waters heeft ter gelegenheid van de heruitgave van zijn Amused To Death een nieuwe videoclip gemaakt bij het nummer What God Wants (Part 1). De reissue van het conceptalbum uit 1992 verschijnt deze week.

Met Amused To Death leverde Waters in 1992 zijn derde soloplaat af. Geïnspireerd door het boek Amusing Ourselves To Death van Neil Postman uitte de ex-bassist/zanger van Pink Floyd daarop kritiek op de manier waarop televisie het leven van mensen beheerst. Hoewel het album hoge noteringen in de Britse en Nederlandse albumcharts kreeg, zegt Waters in een promovideo voor de komende heruitgave: “Ik ben blij dat ze Amused To Death opnieuw uitbrengen, want het album kreeg 23 jaar geleden niet de aandacht die het verdiende.”

Amused To Death is vanaf 24 juli verkrijgbaar als standaard 1cd-versie, dubbel-lp, hi-res download en als luxere cd/bluray-set, inclusief een 5.1 surround mix van het album. Ter promotie van deze reissue werd een nieuwe versie gemaakt van de clip bij een van de tracks: What God Wants (hieronder te bekijken). Naast Waters zelf heeft ook gitaarvirtuoos Jeff Beck een rol in de video.

Volgende maand draait The Wall Live, met beelden van Waters’ live-uitvoeringen van Pink Floyds The Wall, wereldwijd eenmalig in de bioscoop. Of en waar de concertfilm in Nederland vertoond wordt, is nog niet bekend, maar de trailer kun je hier alvast bekijken.

Foto: Marco van Rooijen
Roger Waters in GelreDome, 18 juli 2013

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.