Roger Waters heeft demo’s klaar voor nieuw rockalbum

Roger Waters Gelredome2

Roger Waters heeft demo’s gemaakt voor zijn eerste rockplaat sinds Amused To Death (1992), zo meldt de voormalige Pink Floyd-bassist in een recent interview. Wanneer het langverwachte album zal verschijnen, is echter nog niet duidelijk.

In een interview met Rolling Stone wordt Waters gevraagd naar de status van zijn nieuwe project. “Ik heb een complete demo gemaakt”, reageert de zingende bassist. “Ik zit in een kamer met mijn gitaar, alle demo-opnames, een kladblok en een pen, waarmee ik het een en ander kan neerkrabbelen. Het is een poging om een schets te maken van hoe dit schilderij er uiteindelijk uit zal zien als het klaar is.”

De 72-jarige muzikant bevestigt ook dat de opvolger van Amused To Death weer een conceptalbum wordt, met als hoofdvraag: ‘Waarom vermoorden we de kinderen?’ Helaas kan Waters nog niet precies zeggen wanneer zijn fans de nog titelloze plaat kunnen verwachten: “Ik ben niet echt bezig met hoop en angsten. Nu het bijna winter is, werk ik steeds meer aan het nieuwe materiaal”, vertelt hij in hetzelfde interview.

Eerder dit jaar verscheen een reissue van Amused To Death. Sinds de oorspronkelijke release van die soloplaat bracht Waters nog wel een aantal losse nieuwe nummers uit en een heuse opera (Ça Ira, 2005). Begin volgende maand kunnen fans ook de documentaire Roger Waters: The Wall op dvd en blu-ray aanschaffen. Op 20 november verschijnt alvast een soundtrack van de film, met opnames van de The Wall-tournee in 2012 en 2013.

Foto: Marco van Rooijen
Roger Waters in GelreDome, 18 juli 2013

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.