Santana in juni naar de Ziggo Dome

Santana NSJ

Carlos Santana brengt zijn band op dinsdag 26 juni naar Nederland voor een concert in de Ziggo Dome, Amsterdam. Het concert van de gevierde gitarist is onderdeel van de Divination-wereldtournee.

Vanaf de doorbraak in 1969 op het Woodstockfestival bracht Santana een reeks succesvolle albums uit, zoals Abraxas en Amigos. In de jaren negentig kwam er een aantal live-platen en verzamelalbums uit en werd de band opgenomen in de Rock And Roll Hall Of Fame, waarna in 1999 het met negen Grammy’s bekroonde Supernatural verscheen. Twee jaar geleden kwam de latinrockband met het laatste album, Santana IV, waaraan het grootste gedeelte van de originele bezetting meewerkte.

In 2016 was de Mexicaanse gitaarvirtuoos voor het laatst in Nederland voor een optreden op Bospop, daarover schreef Lust For Life: “Carlos Santana mag Bospop een uur en een kwartier lang onderdompelen in zijn broeierige latinrock en fabelachtig mooie solo’s – ideale muziek voor op een zwoele zomeravond als deze. Bij de levendige uitvoeringen van vroege hits als Black Magic Woman en Hope You’re Feeling Better waan je je heel even op Woodstock en wie pas veel later aanhaakte dankzij het uiterst succesvolle album Supernatural vindt herkenning in Maria en Smooth. Zo komen festivalgangers van alle generaties aan hun trekken.”

De kaartverkoop voor het concert in de Ziggo Dome start aanstaande vrijdag 19 januari om 10.00 uur.

Foto: Carolien Sikkenk
Santana op North Sea Jazz, juli 2013

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.