Santana in maart naar Ziggo Dome

De legendarische gitarist Carlos Santana komt naar Nederland. Op dinsdag 31 maart staat hij met zijn band in Ziggo Dome, Amsterdam. Het concert maakt deel uit van de Europese tak van de Miraculous 2020-wereldtour.

De show staat onder andere in het teken van het twintigjarige jubileum van het album Supernatural, waar hij meerdere Grammy Awards voor ontving, en de vijftigste verjaardag van de plaat Abraxas. Publieksfavorieten van de afgelopen vijftig jaar komen aan bod. Daarnaast speelt Santana nummers van zijn meest recente werk Africa Speaks uit 2019. Het inmiddels vijfentwintigste studioalbum is geproduceerd door Rick Rubin, onder andere bekend van zijn samenwerkingen met Johnny Cash, Metallica en AC/DC.

Santana is een Latinrockband actief sinds 1966. De band is vernoemd naar het enige vaste lid: Carlos Santana, gitarist en oprichter van de formatie. De commerciële doorbraak kwam in 1969 na het succes van het titelloze debuutalbum en het optreden op Woodstock. Met zo’n honderd miljoen verkochte platen wereldwijd is Santana een van de bestverkopende bands aller tijden. In 1998 werd de klassieke line-up bestaande uit Santana, Gregg Rolie, Michael Carabello, Michael Shrieve, David Brown en José Areas toegevoegd aan de Rock And Roll Hall Of Fame en in 2000 won de band zes Grammy Awards in één avond.

Tegenwoordig bestaat de line-up uit Santana’s vrouw Cindy Blackman Santana als drummer, Andy Vargas en Ray Greene als zangers, Benny Rietveld als bassist, David K. Mathews als toetsenist, Karl Perazzo en Paoli Mejías als percussionisten en Tommy Anthony als gitarist en achtergrondzanger.

De kaartverkoop voor de show start op maandag 4 november om 10.00 uur.

Foto: Luuk Denekamp
Santana in de Ziggo Dome, 30 juni 2015

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.