Santana, Walter Trout, Nena en meer op Bospop 2016

Santana 1

Er is een reeks nieuwe namen aangekondigd voor Bospop 2016! Op zaterdag 9 en zondag 10 juli treden in Weert onder andere Santana, Roxette, Walter Trout en Nena op. De kaartverkoop voor het festival start aanstaande zaterdag om 10.00 uur.

Nena speelt dit jaar voor het eerst op Bospop. Naast de Duitse zangeres die onder meer bekend is van haar hit 99 Luftballons zijn er vijf andere namen aangekondigd voor de eerste dag van het festival. Bluesrocker Walter Trout, de Belgische zangeres Selah Sue, de Iers-Amerikaanse punkband Flogging Molly, de Duitse industrialgroep Eisbrecher en de Nederlandse muzikante Kovacs maken op zaterdag 9 juli eveneens hun opwachting.

Santana, die vorig jaar nog in de Ziggo Dome speelde, is de headliner van de tweede Bospop-dag. De gitaarlegende brengt in april het nieuwe album Santana IV uit (opgenomen met leden van de originele bandbezetting), maar zal ongetwijfeld ook hits als Black Magic Woman, Samba Pa Ti en Oye Como Va ten gehore brengen. Eerder op de zondag mag een andere hitmachine, het Zweedse duo Roxette, het festivalpubliek vermaken met popklassiekers als Listen To Your Heart en Joyride. Verder zijn tot nu toe de succesvolle Nederlandse band Kensington, CC Smugglers en Def Americans bevestigd.

Het complete programma beslaat bijna dertig bands, verdeeld over twee podia op het Evenemententerrein A2 Weert Noord. Tijdens de vorige editie van het festival traden onder meer ZZ Top, Steven Wilson, Europe, Dream Theater en Melissa Etheridge op.

Foto: Luuk Denekamp
Santana in de Ziggo Dome, 30 juni 2015

1 Reactie

 1. Piet van Kalker 27 januari 2016 Reageer

  Ik kreeg laatst een mailtje dat Dream Theater ook dit jaar weer acte de presence op Bospop 2016 zou geven, maar toen ik goed keek stond er 10 juli 2011(!)in vermeld. Ik dacht “is dat nu een typefout en waarom wordt mij daarvan nu alsnog mededeling gedaan”. Kortom: mijn vraag is: komt DT dit jaar (2016)nu wel of niet naar Bospop.
  U bij voorbaat dankend voor uw antwoord.

  Met vr. gr.
  Piet van Kalker
  Hellevoetsluis

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.