Scorpions-documentaire in november op dvd

Scorpions 1

Scorpions bestaat vijftig jaar en dat wordt niet alleen gevierd met een uitgebreide tour en verschillende heruitgaven, maar ook met een documentaire. Forever And A Day draaide onlangs in Amerikaanse bioscopen en volgende maand verschijnt de film ook op dvd en blu-ray.       

Forever And A Day, een film van Katja Von Garnier, werpt een blik op de vijftigjarige carrière van Scorpions en volgt de Duitse hardrockers tijdens de Final Sting-tour, die aanvankelijk de laatste van de band zou zijn. Uiteindelijk besloten de heren toch door te gaan. Zo verklaart gitarist Rudolf Schenker in een persbericht: “Nadat we zagen hoe al die oude en nieuwe fans kwamen opdagen voor de shows en zij ons vertelden wat de muziek voor hen betekent, werd voor ons steeds duidelijker dat het nog niet het juiste moment was om ermee te stoppen.”

In de Duitstalige documentaire is verder onder meer te zien hoe de bandleden in 1991 het Kremlin bezoeken om Michail Gorbatsjov te ontmoeten. De toenmalige president van de Sovjet-Unie overhandigde een gouden plaat aan de groep voor de hit Wind Of Change, waarmee Scorpions het einde van de Koude Oorlog vierde. In de film komt Gorbatsjov zelf ook aan het woord over de impact die het nummer had. Forever And A Day is vanaf 27 november verkrijgbaar op dvd en blu-ray.

Tijdens de komende Europese tour van Scorpions wordt Nederland overigens niet aangedaan. In november vorig jaar speelde de band nog in Ahoy.

Foto: Mitchell Giebels
Scorpions in Ahoy, 27 november 2014

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.