Seasick Steve naar nieuw festival Once In A Blue Moon

In het Amsterdamse Bos gaat op zaterdag 25 augustus een nieuw festival van start. Once In A Blue Moon is gefocust op americana, country, folk, blues en rootsrock, met een line-up bestaande uit namen als The Mavericks, Sam Outlaw en Tim Knol. Vandaag is daar ook de Amerikaanse bluesster Seasick Steve aan toegevoegd.

Seasick Steve was eind 2006 te zien in het televisieprogramma van Jools Holland en na dat optreden ging het ineens razendsnel met zijn carrière. Dankzij zijn opmerkelijke performance en dito gitaren werd de bluesmuzikant populair in Engeland en daarbuiten en mocht hij artiesten als Nick Cave en Led Zeppelins John Paul Jones – die ook op platen van Seasick Steve te horen zijn – tot zijn beroemde bewonderaars rekenen. Zijn meest recente album is Keepin’ The Horse Between Me And The Ground uit 2016, waarmee hij voor de vijfde keer op rij een top 10-notering bereikte in Engeland.

Tijdens Once In A Blue Moon spelen twintig acts, verdeeld over drie podia in de natuurrijke omgeving van het Amsterdamse Bos. Naast de hierboven genoemde namen treden op 25 augustus ook onder andere Hiss Golden Messenger, Bombino, CC Smugglers, Steve Smyth en Lee Bains III & The Glory Fires op. Tim Knol zegt in een persbericht: “Het festival wordt groots opgezet en kent een heerlijk gevarieerde line-up. Al sinds mijn jeugd ben ik een groot liefhebber van deze genres, bijzonder tof om daar tussen te mogen staan.”

De kaartverkoop voor Once In A Blue Moon start morgenochtend om 10.00 uur. Een uitgebreid interview met Tim Knol lees je in Lust For Life 078, die nu in de winkel ligt!

Foto: Willie Kerkhof
Seasick Steve in De Vereeniging, 11 oktober 2013

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.