Simple Minds in mei voor akoestisch optreden naar Carré

Simple Minds

Simple Minds doet ons land vrij vaak aan, maar op zondag 14 mei 2017 zijn de Schotten te zien met een ander soort show. Op die dag speelt de band namelijk akoestisch in Koninklijk Theater Carré. Het optreden ligt daarmee in de lijn van het album Simple Minds Acoustic, dat aanstaande vrijdag verschijnt.

Simple Minds Acoustic bevat uitgeklede versies van verschillende hits uit de carrière van zanger Jim Kerr en zijn collega’s. Op de tracklist staan onder meer de krakers Alive And Kicking, Don’t You (Forget About Me) en Promised You A Miracle, waaraan de eveneens Schotse zangeres KT Tunstall meewerkte. Over de nieuwe uitvoeringen vertelt Kerr in een persbericht: “Onze songs betekenen veel voor mensen, dus we moesten voorzichtig zijn. We wilden niet zomaar met wat akoestische riffs komen. We moesten de songs met respect behandelen en alles wat ze in eerste instantie goed maakte behouden.”

In november vorig jaar trad Simple Minds ook al op in Nederland, toen in de Heineken Music Hall. Over die show schreef Lust For Life: “Duizenden toeschouwers zaten deze maandagavond in een tijdcapsule in de jaren tachtig. Een welbestede avond.” Bij het volgende optreden op 14 mei zal de eerder al genoemde KT Tunstall het voorprogramma verzorgen. De kaartverkoop start aanstaande donderdag om 10.00 uur.

1 Reactie

  1. Jim Kerr 7 november 2016 Reageer

    1ste rang: 144,– euro……..niet te geloven!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.