Sinéad O’Connor in september met nieuw album naar Melkweg

Sinead O Connor

Sinéad O’Connor geeft op 28 september een optreden in Melkweg, Amsterdam. The Vishnu Room, het nieuwe album van de Ierse zangeres, verschijnt in augustus. De voorverkoop van het concert begint op 15 mei.

Sinéad had haar grootste hit in in 1990 met het nummer Nothing Compares 2 U, dat geschreven werd door Prince en eerder al opgenomen was met zijn project The Family. In totaal heeft de zangeres negen albums uitgebracht in veel verschillende muziekstijlen als Ierse folk, reggae en jazz. The Vishnu Room zal volstaan met romantische liefdesliedjes. Tijdens haar carrière werkte ze samen met o.a. Peter Gabriel, Massive Attack, U2, Mary J Blige, Roger Daltrey (The Who), The The, Richard Wright (Pink Floyd) en Moby.

O’Connor zorgde tijdens haar carrière vaak voor controverse. Tijdens een optreden bij Saturday Night Live in 1992 zong ze een a cappella versie van Bob Marleys nummer War, wat bedoeld was als een protest tegen het seksuele misbruik binnen de Katholieke kerk. Tijdens het optreden verscheurde ze een foto van Paus Johannes Paulus II terwijl ze in de camera keek en het woord ‘evil’ zong. De tv-show wist niet van haar plan en de medewerkers reageerden geschokt.

Ze zong het nummer nog een keer tijdens een Bob Dylan-tributeconcert. Ze had daar haar versie van I Believe In You moeten spelen, maar ze werd overdonderd door een mix van juichende fans en boe-geroep.  Ze schreeuwde de tekst van War door de microfoon, staarde een seconde naar het publiek en verliet daarna huilend het podium.

In 2013 schreef Sinéad een open brief aan zangeres en voormalig Disney-sterretje Miley Cyrus, waarin ze haar waarschuwde voor de manier waarop vrouwen in de muziekbusiness behandeld worden.  “De boodschap die je nu verkondigt, is dat het op de één of andere manier cool is om geprostitueerd te worden. Het is zo niet cool, Miley, het is gevaarlijk. Vrouwen moeten gewaardeerd worden voor veel meer dan hun seksualiteit. We zijn niet alleen lustobjecten”, schreef ze.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.