Slash, Alice Cooper en David Lee Roth op het podium met Foo Fighters

Foo Fighters - 2013

Dave Grohl wordt overmorgen pas 46, maar de Foo Fighter vierde zijn verjaardag afgelopen zaterdag alvast op grootse wijze. Tijdens een show in Inglewood, Californië deelde zijn band het podium met een groot aantal beroemde rockmuzikanten, onder wie Slash, Lemmy, Paul Stanley, Alice Cooper en David Lee Roth.

De band verklapte vorige week al dat er een speciaal verjaardagsconcert voor Grohl zou komen. Natuurlijk hebben wel vaker bekende artiesten opgetreden met deze heren, maar de line-up voor de eerste Foo Fighters-show van 2015 was wel heel opmerkelijk. Nadat Paul Stanley de avond opende met de KISS-favorieten Detroit Rock City en Do You Love Me, bleven de sterren maar komen. Zo speelde Slash samen met het duo Tenacious D covers van Led Zeppelin en Queen, en zong Alice Cooper onder meer de eigen hit School’s Out.

Nadat ook Nick Oliveri (Queens Of The Stone Age), Zakk Wylde (Black Label Society), Perry Farrell (Jane’s Addiction) en een kaalgeschoren David Lee Roth (Van Halen) op kwamen dagen voor Grohls verjaardagsfeestje, werd de ‘all-star jam’ compleet gemaakt door Motörheads Lemmy, die bijgestaan door Slash en Foo Fighters de bijzondere avond afsloot met de Chuck Berry-cover Let It Rock. Bekijk de beelden hieronder.

Grohl en co brachten onlangs het album Sonic Highways uit en spelen op zondag 14 juni als headliner op Pinkpop. Andere bevestigde acts voor het festival in Landgraaf zijn o.a. Muse, Robbie Williams en Slash.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.