Slash ft. Myles Kennedy & The Conspirators naar Amsterdam

Slash komt weer naar Nederland! Samen met Myles Kennedy & The Conspirators staat de meestergitarist op 24 februari in AFAS Live, als onderdeel van zijn Living The Dream-tour.

Op 21 september brengt Slash met Myles Kennedy & The Conspirators het gelijknamige album uit: Living The Dream. Van die nieuwe plaat hebben we al kunnen proeven dankzij de onlangs verschenen single Driving Rain. Voor zijn vierde soloalbum werkte hij wederom samen met zanger Myles Kennedy, drummer Brent Fitz, bassist Todd Kerns en gitarist Frank Sidoris. Voor de productie koos Slash opnieuw voor Michael Baskette, die voorheen ook samenwerkte met Alter Bridge, Iggy Pop en Incubus.

In 1996 besloot Slash weg te gaan bij Guns N’ Roses. Er volgden drie soloalbums: Slash, Apocalyptic Love en World On Fire. Hoewel hij in 2016 weer terugkeerde bij de groep van Axl Rose, treedt de gitarist ook nog op met Myles Kennedy & The Conspirators. Sinds jaar en dag staat hij bekend als een van de beste elektrische gitaristen die onze wereld rijk is. Veel van zijn solo’s en riffs worden als legendarisch beschouwd.

In de huidige editie van Lust For Life vertelt zanger Kennedy over Living The Dream en het ontstaan van zijn samenwerking met Slash: “Ik was oprecht verbaasd dat hij me vroeg om een liedje voor zijn soloplaat in te zingen. Dat zijn er uiteindelijk twee geworden. Vervolgens mocht ik mee op tournee en inmiddels hebben we er samen nog drie complete studioalbums en meerdere wereldtournees op zitten. Toen hij weer belde, vroeg ik hem of hij nog wist dat wij jaren eerder contact hadden gehad, maar ik geloof niet dat het nog in zijn systeem zat.”

De Living The Dream-tour zal deze maand beginnen in Amerika, waarna de band in februari doorgaat naar Europa. De voorverkoop voor de show in Amsterdam start op maandag 17 september om 10:00 uur.

Foto: Megin Zondervan
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators in de HMH, 29 november 2014

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.