Slayer-gitarist Jeff Hanneman overleden

SlayerJeff Hanneman, gitarist en een van de oprichters van Slayer is overleden aan de gevolgen van leverfalen. Hij is 49 jaar geworden.

“Slayer is devestated to inform that their bandmate and brother, Jeff Hanneman, passed away at about 11AM this morning near his Southern Californian home”, is te lezen in een statement op de Facebook-pagina van de band. “Hanneman was in an area hospital when he suffered liver failure. He is survived by his wife Kathy, his sister Kathy and his brothers Michael and Larry, and will be sorely missed. Our Brother Jeff Hanneman, May He Rest In Peace (1964 – 2013).”

Hanneman tourde al lange tijd niet meer met de band omdat hij herstellende was van een vleesetende bacterie in zijn arm die hij kreeg door een spinnenbeet. Hij werd tijdens live-shows vervangen door Exodus-gitarist Gary Holt.

Samen met Kerry King richtte Jeff Hanneman in 1981 Slayer op. De grote doorbraak van de band kwam in 1986 met het album Reign In Blood. En terwijl Tom Araya en Kerry King vooral de grote uithangborden van Slayer waren, was Hanneman de schrijver van de meeste klassiekers van de band. Zo was hij de schrijver van nummers als Raining Blood, Angel Of Death en Seasons in the Abyss.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.