The Smashing Pumpkins komt met twee nieuwe ep’s

Nieuwe songs van The Smashing Pumpkins verschijnen de komende maanden op twee ep’s. Eerder maakte frontman Billy Corgan al de songtitels bekend van de acht tracks, waarin ook twee andere leden van de klassieke bandbezetting te horen zijn: James Iha en Jimmy Chamberlin.

Er waren al jaren geruchten over een reünie van de originele Smashing Pumpkins-lineup, maar vorige maand maakte Corgan dan eindelijk bekend dat hij weer gaat toeren met zijn herenigde band. Nou ja, bijna dan, want bassist D’arcy Wretzky maakt er geen deel van uit. Tijdens de komende Shiny And Oh So Bright Tour – en ook op de komende ep’s – worden Corgan, Iha en Chamberlin bijgestaan door gitarist/toetsenist Jeff Schroeder, die in 2007 bij The Smashing Pumpkins kwam.

Corgan bracht afgelopen oktober onder zijn geboortenaam William Patrick Corgan nog zijn tweede soloalbum uit, Ogilala getiteld. Inmiddels heeft hij de songtitels onthuld voor zijn volgende project met The Smashing Pumpkins: Solara, Marchin’ On, Travels, Seek And You Shall Destroy, With Sympathy, Knights Of Malta, Silvery Sometimes (Ghosts) en Alienation. Op Instagram liet de zanger/gitarist ook weten dat het eerste nieuwe nummer naar verwachting in mei verschijnt.

Voor veel Pumpkins-fans zal het ontbreken van D’arcy Wretzky op de nieuwe platen een bittere pil zijn. In een zeldzaam interview met Alternative Nation vertelde ze onlangs: “Billy zegt dat hij me heeft uitgenodigd om mee te spelen, maar dat is een totale leugen. Hij heeft me nooit ergens voor gevraagd.” Wel benadrukte ze dat ze Corgan niet haat. “Het heeft lang geduurd, maar ik haat hem niet. Ik ben nu weer waar ik in het begin was: ik lach om zijn capriolen en ik ga verder met mijn leven, maar ik voel geen medelijden met hem. Wel denk ik dat hij een MRI-scan kan gebruiken.”

Foto: Cristel Brouwer
The Smashing Pumpkins in 013, 27 juli 2013

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.