Billy Corgan hint op reünie The Smashing Pumpkins

Smashing-Pumpkins---Live-2013---02

Er lijkt een reünie van de klassieke Smashing Pumpkins-bezetting aan te komen. Frontman Billy Corgan hintte onlangs op een hereniging van de band in een Facebook-video.

Met zijn videoboodschap gaf de zanger/gitarist een update over zijn nieuwe projecten. Hij zegt klaar te zijn met de opnames van een soloplaat en een nieuwe band op te richten met o.a. de huidige Pumpkins-gitarist Jeff Schroeder. “Over de Pumpkins gesproken: er gaat iets bijzonders gebeuren”, meldt Corgan tegen het einde van het filmpje. “We zijn plannen aan het maken. Ik kan nog niets verklappen, maar het gaat interessant worden.”

Corgan lijkt te hinten op een terugkeer van de originele line-up van The Smashing Pumpkins, die in 2000 uit elkaar ging. Die reünie is niet meer zo onwaarschijnlijk, aangezien drummer Jimmy Chamberlin sinds vorig jaar weer deel uitmaakt van de band en ex-gitarist James Iha in maart dit jaar weer even meedeed tijdens enkele Pumpkins-concerten in Amerika (zie onderstaande video). Ook kan Corgan het kennelijk weer goed vinden met bassiste D’arcy Wretzky nadat hij haar op Facebook feliciteerde met haar verjaardag. Een anonieme bron meldt aan Consequence Of Sound dat de frontman inderdaad interesse heeft in (festival)optredens van de oude bezetting.

Onlangs maakte co-hoofdredacteur Martin Cuppens in het kader van Lust For Life’s playlist-editie een playlist met de beste songs van The Smashing Pumpkins. Bekijk zijn lijstje hier.

Foto: Cristel Brouwer
The Smashing Pumpkins in 013, 27 juli 2013

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.