‘Soloplaat’ van Kurt Cobain verschijnt in november

Nirvana resize

Een album met niet eerder uitgebrachte solo-opnames van Kurt Cobain wordt op 6 november uitgebracht. De nog titelloze plaat dient als de soundtrack van de documentaire Montage Of Heck, die onlangs op dvd verscheen.

Het ‘soloalbum’ van de Nirvana-frontman bestaat uit opnames die Montage Of Heck-maker Brett Morgen in de archieven vond, waarvan een aantal ook voorkomt in de documentaire. Volgens de regisseur is de muziek op de cd heel gevarieerd: ‘van thrash naar ragtime en alles daartussen’. Er zit zelfs een comedy-sketch bij en in een nooit eerder verschenen demo – mogelijk uit 1991 – horen we Cobain met Brian Wilson-achtige kopstem zingen, zo meldt Morgen.

Aan Billboard vertelt de filmmaker verder: “In alle nummers is alleen Kurt met zijn gitaar te horen. Het zijn geen afgemaakte songs, maar ze zijn heel bijzonder. Ik denk dat ze inzicht geven in zijn creatieve proces en dat we Kurt dankzij deze opnames beter kunnen begrijpen, als muzikant en persoon.”

De inmiddels op dvd verschenen documentaire Montage Of Heck volgt Cobain vanaf zijn begindagen in Aberdeen tot zijn tragische zelfmoord in april 1994. Regisseur Morgen maakte daarbij gebruik van onder meer concertbeelden, interviewfragmenten, animatie en dus ook zeldzame geluidsopnames uit de archieven.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.