Speciale Metallica-shows te zien in de bioscoop

Het jubileum van Metallica’s legendarische livealbum S&M komt eraan. Ter ere daarvan geeft de band samen met The San Francisco Symphony Orchestra op vrijdag 6 en zondag 8 september twee speciale shows. Deze optredens worden opgenomen en zijn op 9 oktober wereldwijd te zien in de bioscoop.

S&M is het negende album van de heavymetalband. Het is live opgenomen samen met The San Francisco Symphony Orchestra en bevat nummers van onder meer de platen Ride The Lightning en ReLoad, maar ook nieuwe songs zoals – Human en No Leaf Clover, waarvan – Human nooit is uitgebracht zonder het orkest.

Tijdens de S&M2-shows speelt de band naast de originele nummers van het album ook symfonische versies van een aantal later uitgebrachte songs. Een deel van de optredens zal gedirigeerd worden door Michael Tilson Thomas, waarmee hij zijn laatste seizoen als dirigent aftrapt. De concerten worden gegeven in het gloednieuwe Chase Centre in San Francisco. Metallica’s S&M2-shows zijn de eerste optredens in het stadion.

“Voor hen die bij geen van beide shows aanwezig kunnen zijn, willen we dit unieke optreden delen,” meldt de band op zijn officiële website. De film draait op 9 en 13 oktober in selecte Nederlandse bioscopen. Om alvast in de stemming te komen, kun je hieronder de trailer bekijken.

Foto: Robin Looy

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.