Bruce Springsteen brengt nieuwe compilatie Chapter And Verse uit

_MG_1382_Bruce_Springsteen_15062016_Malieveld_Mitchell_Giebels_WB_900

Als aanvulling op zijn autobiografie Born To Run brengt Bruce Springsteen op 23 september, zijn verjaardag, een ‘nieuw’ album uit. Chapter And Verse bestaat uit bekende songs uit zijn carrière en vijf vroege opnames die nooit eerder officieel verschenen zijn.

De eerste vijf tracks op Chapter And Verse stonden niet eerder op een Springsteen-release en werden allemaal opgenomen in de jaren voordat zijn debuutplaat Greetings From Asbury Park, NJ (1973) verscheen. Het gaat om twee opnames van zijn vroege band The Castilles (Baby I uit 1966 en You Can’t Judge A Book By Its Cover uit 1967), een nummer met Steel Mill (He’s Guilty (The Judge Song) uit 1970), Ballad Of Jesse James van The Bruce Springsteen Band uit 1972 en de solo-demo Henry Boy uit hetzelfde jaar. De dertien overige tracks zijn afkomstig van eerdere platen: van de demo van Growin’ Up (afkomstig van de boxset Tracks) tot Wrecking Ball van de gelijknamige langspeler uit 2012.

In het eveneens in september verschijnende boek Born To Run schrijft Springsteen onder meer over zijn jeugd in Freehold, New Jersey en de formatie van The E Street Band. “Over jezelf schrijven is funny business”, zei The Boss er eerder over. “Maar bij een project als dit doet de schrijver een belofte, namelijk om de lezer een inkijkje te geven in zijn geest. Dat heb ik geprobeerd op deze pagina’s.”

Eind vorig jaar werd aangekondigd dat Springsteen ook aan een nieuw soloalbum, dus zonder The E Street Band, werkt. Op 14 juni was zijn trouwe begeleidingsgroep wel van de partij tijdens ’s mans concert op het Malieveld in Den Haag.

Foto: Mitchell Giebels
Bruce Springsteen & The E Street Band op het Malieveld, 14 juni 2016

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.