Steven Wilson in februari naar De Oosterpoort

Steven Wilson foto 1  Bert Treep

Nog geen drie maanden geleden speelde Steven Wilson nog in TivoliVredenburg en volgende maand is hij headliner op Bospop, maar ook in 2016 slaat de Porcupine Tree-frontman ons land niet over. Op 4 februari geeft hij een concert in De Oosterpoort in Groningen.

Wilson bracht eerder dit jaar zijn goed ontvangen album Hand. Cannot. Erase. uit, waarvoor hij geïnspireerd werd door het verhaal van een vrouw die bijna drie jaar dood in haar flat in Londen lag. Over die plaat schreef Lust For Life: “Hand. Cannot. Erase. biedt kwaliteit die we inmiddels van Steven Wilson gewend zijn: spel van een geweldige band, een kraakheldere productie en prachtige melodieën. En andermaal komt het album in verschillende configuraties uit, waarbij ditmaal vooral de luxe boek-versie spectaculair lijkt te worden. Dit is muziek van de hoogste orde.”

Een maand na de release deed de zanger en multi-instrumentalist TivoliVredenburg in Utrecht aan, waarbij het hele album gespeeld werd. De Brit staat op zondag 12 juli ook op het festival Bospop in Weert, naast andere (progressieve) rocknamen als Dream Theater, Anathema en The Gentle Storm. De kaartverkoop voor de show in De Oosterpoort op 4 februari start zaterdag 13 juni om 10.00 uur via de website van de zaal.

Foto: Bert Treep
Steven Wilson in TivoliVredenburg, 24 maart 2015

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.