Steven Wilson naar Ziggo Dome in 2020

Steven Wilson speelt op maandag 28 september 2020 in Ziggo Dome, Amsterdam. De show maakt deel uit van zijn Europese The Future Bites-tour, die in het teken staat van zijn aankomende album.

De zesde plaat van de Britse progressieve rockzanger wordt verwacht in de zomer van 2020. Daarover vertelt hij: “Elke keer dat ik een nieuw album maak, vind ik het heel belangrijk dat het een unieke plek inneemt in mijn catalogus en niet simpelweg meer van hetzelfde is.”

Speciaal voor de tour brengt hij een gelimiteerde vinylrelease uit, waarop enkele nummers van de plaat staan. De muzikant vervolgt: “Nu het derde decennium van de 21ste eeuw en mijn tweede als toerende soloartiest eraan komen, is het tijd om diezelfde filosofie toe te passen op mijn liveshows.” Wilson daagde zichzelf uit om zijn muziek op geheel andere wijze te presenteren dan daarvoor. “Dit werd The Future Bites, een serie aan speciale optredens op grootse schaal. Ik heb er nu al zin in!”

Wilson is het meest bekend als leadzanger en gitarist van de band Porcupine Tree, door hem opgericht in 1987. Daarnaast maakt hij deel uit van meerdere nevenprojecten, waaronder Bass Communion, No-Man, I.E.M. en Blackfield. Sinds 2009 heeft hij vijf soloalbums opgenomen. Als producer heeft hij gewerkt met onder andere Opeth en King Crimson. Hoewel Wilson bekendstaat als progrockzanger, experimenteert hij met meerdere vormen van muziek, waaronder pop, metal en jazz met psychedelische en elektronische elementen. Tot op heden heeft de veelgeprezen artiest vier Grammy Awards-nominaties ontvangen.

De kaartverkoop voor de show in Ziggo Dome start vrijdag 25 oktober om 11.00 uur.

Foto: Carolien Sikkenk

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.