Stevie Nicks bijna klaar met nieuw album

stevienicks2013

Stevie Nicks legt op dit moment de laatste hand aan haar aankomende album 24 Karat Gold: Songs From The Vault. De cd bestaat uit losse nummers die ze in de afgelopen jaren geschreven en opgenomen heeft en nooit op een album terecht gekomen zijn. Volgens haar uitgever hoopt de zangeres het album in oktober uit te brengen.

De selectie voor 24 Karat Gold is mede geproduceerd door Nicks zelf. Ze won gisteren, 14 mei, de BMI Icon award voor haar songwriterkwaliteiten in Los Angeles. Tijdens haar speech vertelt ze dat ze 18 nummers in drie weken op heeft genomen voor het album, haar kortste opnameperiode tot nu toe.

“We gingen op YouTube en vonden alle nummers die op de één of andere manier uit mijn huis waren gekomen, uitgeleend of zoiets dergelijks. We gingen naar Nashville en namen ze op”, vertelde Nicks aan de Associated Press. “Sommige zijn zo oud als uit 1969. Ik noem ze mijn nummers van 24-karaats goud.”

Het laatste studioalbum van de zangeres, In Your Dreams, stamt uit 2011. In de tussentijd werkt ze ook met Fleetwood Mac, inclusief Christine McVie, aan een nieuwe plaat en zal de band voor het eerst sinds 1997 met die zangeres toeren. De band bracht in 2003 nog Say You Will uit, maar daaraan had McVie niet meegeschreven. Wel was ze daarop nog te horen als achtergrondzanger, maar alle hoofdzang was voorbehouden aan Lindsey Buckingham en Nicks. De laatste plaat waar McVie écht aan mee heeft gewerkt is Time (1995), het zestiende studioalbum van Fleetwood Mac, maar daarop waren Buckingham en Nicks weer niet te horen.

McVie: “Er zijn tijden geweest dat ik de piano maandenlang niet aan heb geraakt. Maar ik ben daar niet bang voor, de chemie is nog steeds geweldig. En natuurlijk moet ik weer alle songs opnieuw leren en mijn geheugen daar goed op aanspreken.” Dat de band nog steeds zo goed op elkaar is ingespeeld, bevestigt ook Mick Fleetwood, “Chris heeft de laatste jaren in een compleet andere wereld geleefd dan wij. Maar alles waar ze bang voor was, trekt langzaam weg. We nemen op in The Village (in Los Angeles) waar we ook Tusk hebben opgenomen, en het is alsof er nooit iets veranderd is.”

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.