Sting geeft voorproefje van nieuw rockalbum 57th & 9th

Sting - Live 2012 - ZiggoDome 02

Na een reeks meer experimentele werkstukken keert Sting op zijn komende album 57th & 9th terug naar rockmuziek. De plaat verschijnt op 11 november, maar het eerste nummer I Can’t Stop Thinking About You kun je nu alvast beluisteren.

57th & 9th is de opvolger van The Last Ship (2013), dat een jaar later ook een gelijknamige musical opleverde. Over de nieuwe songs vertelde Sting eerder al aan Rolling Stone: “Ze rocken meer dan alle andere muziek die ik de afgelopen jaren heb gemaakt.” Er was inderdaad weinig rock terug te horen op de cd’s die de zanger na Sacred Love (2003) uitbracht: Songs From The Labyrinth (2006) was bijvoorbeeld een experiment in renaissancemuziek, terwijl hij zijn luisteraars op If On A Winter’s Night… (2009) in de kerststemming probeerde te brengen.

In 2014 ging Sting nog een interessant experiment aan: een tournee met Paul Simon. De twee muzieklegendes stonden in maart vorig jaar in de Ziggo Dome. Over die show schreef Lust For Life: “Simon heeft zijn nieuwe Garfunkel gevonden en Sting bewijst niet alleen als trio en solist, maar ook als duo indrukwekkend te zijn. Experiment geslaagd.” De afgelopen maanden toerde Sting met een andere beroemde collega: Peter Gabriel.

Foto: Cristel Brouwer
Sting in de Ziggo Dome, 3 juli 2012

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.