Sting, John Fogerty, Snow Patrol en meer naar Bospop 2019

Er zijn maar liefst negentien namen bekendgemaakt voor Bospop 2019. Onder anderen Sting, John Fogerty, Snow Patrol, Nile Rodgers & Chic en Skunk Anansie betreden het podium tijdens de 39ste editie van het festival dat dit jaar niet twee maar drie dagen beslaat.

Bospop vindt van vrijdag 12 tot en met zondag 14 juli 2019 plaats op Evenemententerrein A2 Weert Noord. Naast de hierboven al genoemde namen zijn ook de volgende acts bevestigd: Kodaline, The Verve-zanger Richard Ashcroft, The Charlatans, Matt Simons, My Baby, John Butler Trio, Living Colour, The Specials, Foreigner, Level 42, Al McKay’s Earth Wind & Fire Experience, Chris Robinson BrotherhoodCordovas en Wille & The Bandits.

De inmiddels legendarische Sting begon zijn carrière in 1977 als lid van The Police. Als zijn werk met die band en zijn soloalbums bij elkaar opgeteld worden, heeft hij bijna honderd miljoen albums verkocht tijdens zijn indrukwekkende muzikale carrière. Bij zijn My Songs-tournee zullen zijn hits en beste werk te horen zijn, zoals Englishman In New York, Fields Of Gold, Every Breath You Take, Roxanne en nog veel meer.

De iconische John Fogerty behoeft bijna geen introductie. De zanger, gitarist en songwriter van Creedence Clearwater Revival is niet weg te denken uit de Amerikaanse muziekgeschiedenis. Zijn hits Fortunate Son, Proud Mary en Bad Moon Rising roepen direct kleurrijke beelden op van de onstuimige zestiger en zeventiger jaren. Fogerty is Grammy-winnaar en staat op Rolling Stone’s lijstjes van honderd beste gitaristen én beste zangers aller tijden.

Als er namelijk een song synoniem is voor de term ‘aansteker-ballade’, dan is het wel het epische Run van deze Noord-Ierse/Schotse rockband Snow Patrol. Naast dat nummer en het romantische Chasing Cars zijn ook de songs van het meest recente zevende album Wildness meer dan de moeite waard – en live is Snow Patrol op z’n allerbest, zoals de band inmiddels meerdere keren bewezen heeft in Nederland.

De kaartverkoop voor Bospop 2019 start zaterdag 22 december om 10.00 uur. Lees hier ons verslag van de editie van vorig jaar, waarbij onder andere Simple Minds, a-ha, Live, Zucchero en Billy Idol op het programma stonden.

Foto John Fogerty in de Ziggo Dome in 2017: Willie Kerkhof

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.