The Stooges neemt album op zonder Iggy

Iggy-Pop

The Stooges, de vaste band van Iggy Pop, gaat een album opnemen zonder de zanger. In de plaats van Pop wordt een aantal gastzangers ingezet om de zanglijnen te vullen.

Iggy Pop wordt op het aanstaande album Re-Licked onder meer vervangen door Mark Lanegan en Jello Biafra (Dead Kennedys). Op de cd komen nummers te staan die geschreven zijn rond de tijd van Raw Power uit 1973. Iggy Pop liet afgelopen september weten dat hij in 2014 niet met The Stooges zou werken. Volgens gitarist James Williamson is de kans groot dat hij volgend jaar wel weer terugkeert bij de band. Daarnaast vertelde hij ook: “Iggy heeft me zijn zegen gegeven en me success gewenst met het album. Maar het is moeilijk om te accepteren dat iemand anders al je nummers speelt met je band, terwijl je er niet bij bent.”

Iggy reageerde: “Ik heb nergens problemen mee. Die uitspraak lijkt zo passief agressief. Deze gasten zijn mijn vrienden en we hebben jarenlang samengewerkt. Ze zijn muzikanten die er hun brood mee verdienen dus moeten ze blijven spelen.” Een woordvoerder van de zanger voegde daaraan toe dat Iggy in eerste instantie niet de kans had gekregen om te zingen op Re-Licked en er pas in december 2013 achter kwam dat het album bestond.

Dit is de eerste keer sinds de reünie van de band in 2003 dat Iggy er niet bij is om platen op te nemen of te toeren. Sinds Iggy And The Stooges weer bij elkaar zijn, zijn er twee albums uitgebracht: The Weirdness (2007) en Ready To Die (2013).

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.