The Allman Brothers Band mogelijk volgend jaar weer bij elkaar

Allman Brothers Band foto c_Kirk West (1) klein 2

Het is nog geen twee jaar geleden dat The Allman Brothers Band afscheid nam met een concertreeks in New York, maar volgens bassist Oteil Burbridge zou er in 2017 al een reünie kunnen plaatsvinden.

Al kort nadat hij begin 2014 bevestigde dat The Allman Brothers Band uit elkaar ging, werd door bandleider Gregg Allman niet uitgesloten dat er toch meer shows zouden volgen in de toekomst. “Misschien komen we wel iedere vijf jaar weer samen voor wat losse optredens”, vertelde hij toen in een interview met een Amerikaans blad. Nu zegt Burbridge tegen San Diego Tribune dat Gregg Allman zijn band mogelijk volgend jaar al bij elkaar wil brengen. “Ik wacht altijd op het telefoontje”, aldus de bassist. “Gregg stuurde ons een tijdje geleden een berichtje: ‘Misschien moeten we overwegen weer iets samen te doen in 2017.’ Ik zei: ‘Ik sta klaar, geef maar een gil!’”

45 jaar na de oprichting besloot The Allman Brothers Band in 2014 vaarwel te zeggen met een aantal concerten in het New Yorkse Beacon Theatre, nadat gitaristen Warren Haynes en Derek Trucks besloten op te stappen om zich op hun eigen succesvolle projecten te richten. “The Allman Brothers Band heeft ontzettend veel ups en downs meegemaakt en ik wil ons zien eindigen op een hoogtepunt”, verklaarde laatstgenoemde destijds in een interview met Lust For Life. “Gezien de leeftijd van sommige leden, is het onvermijdelijk dat we op een gegeven moment niet meer het niveau halen dat de band verdient. Daarom hebben we besloten dat het vijfenveertigjarige jubileum ons laatste jaar zou worden, maar voor sommigen onder ons is dat nog een beetje eng. Ik weet dus niet zeker of de band er écht mee ophoudt, maar ik wil ons niet langer zien doorgaan dan we zouden moeten. We hebben nu de zeldzame kans om op een goede manier te eindigen.”

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.