The Cranberries-zangeres Dolores O’Riordan (46) overleden

Bospop_Dag_1-7

Dolores O’Riordan, de zangeres die in de jaren negentig bekend werd als frontvrouw van The Cranberries, is op 46-jarige leeftijd overleden. Haar uitgever bracht het nieuws vandaag naar buiten, maar de doodsoorzaak is nog onbekend.

The Cranberries brak in 1994 door nadat de eerder weinig succesvolle singles Dreams en Linger opnieuw werden uitgebracht. De grootste hit van de Ierse band in Nederland volgde later dat jaar met het door O’Riordan geschreven Zombie en ook Ode To My Family en Salvation stonden in verschillende landen hoog in de hitlijsten. Na de release van het album Wake Up And Smell The Coffee (2001) startte de zangeres een solocarrière, maar in 2009 kwam The Cranberries toch weer bij elkaar. In 2016 stond de band nog op het festival Bospop.

O’Riordan zou zijn overleden in een hotel in Londen, waar ze bezig was met opnames. In een persbericht meldt haar uitgever: “Haar familie is kapot van het nieuws en vraagt om privacy in deze moeilijke tijd.” Op Twitter schrijft The Kinks-gitarist Dave Davies: “Ik ben geschokt dat Dolores O’Riordan zo plotseling overleden is. Ik sprak haar nog een paar weken voor Kerstmis en ze leek heel gelukkig en gezond. We spraken zelfs over een samenwerking. Ongelooflijk.”

Foto: Bernard Bodt
The Cranberries op Bospop 2016

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.