The Dead Weather (met o.a. Jack White) brengt derde album uit in september

Jack-White---Live-2012---02

The Dead Weather, de rockband met onder anderen Jack White en Alison Mosshart, brengt in september eindelijk het derde album uit. Dodge & Burn is de opvolger van het inmiddels al weer vijf jaar oude Sea Of Cowards.

Dat laatste betekent niet dat er in de afgelopen jaren geen nieuwe muziek van de groep uitkwam. In 2013 gaf The Dead Weather al een voorproefje van het komende album met de vinylsingle Open Up (That’s Enough), die via de website van Third Man Records verkrijgbaar was. Vorig jaar konden fans nog twee nieuwe tracks beluisteren (It’s Just Too Bad en Buzzkill(er)), maar er kwam maar geen aankondiging van een nieuw album.

Die derde Dead Weather-plaat verschijnt dus in september. Een exacte releasedatum is nog niet bekend, maar er komen twaalf nummers op te staan – inclusief de hierboven genoemde – en wie zich vóór 31 juli inschrijft bij The Third Man Records Vault, krijgt een luxe editie van het album, een 7” single en een set Dead Weather-kaarten. Overigens meldt een persbericht dat de band niet gaat optreden ter promotie van Dodge & Burn. Eerder liet Jack White al weten helemaal geen trek meer te hebben in toeren.

Hij en Mosshart vormden The Dead Weather in 2009, samen met Jack Lawrence (o.a. The Raconteurs) en Dean Fertita (Queens Of The Stone Age). Vorig jaar bracht White zijn soloplaat Lazaretto uit en hielp hij Neil Young een handje bij het maken van diens album A Letter Home. In juli van dat jaar gaf de zanger/gitarist ook een optreden in de Heineken Music Hall.

Foto: Willem Schalekamp
Jack White in de Heineken Music Hall, 25 juni 2012

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.